U bent hier

whiskyclub

Whiskyclub Friends of the Quaich uit Laarne verkozen tot Whiskyclub van het jaar!

The Belgium Whisky Awards

Tijdens het tiende International Malt Whisky Festival dat dit weekend doorging in het ICC Gent viel Whiskyclub Friends of the Quaich de eer te beurt om de gegeerde trofee Whiskyclub van het jaar in ontvangst te mogen nemen.

Whisky 'on the move' - Part 2

Whisky 'on the move' - Part 2

In deze vaste rubriek proberen we een beeld te schetsen van de steeds prominentere plaats die whisky inneemt in de wereld.

Er zijn tal van websites met recensies over whisky's, ik voel me dan ook niet geroepen om de zoveelste geur-, smaak-, kleur- en afdronkbeschrijving voor u neer te pennen. Wij zijn er trouwens van overtuigd dat vooral úw ervaring hierbij belangrijk is en gebruiken graag bestaande recensies als een leidraad.

Nightcaps

Nightcaps (Hans Offringa)

LAGAVULIN DISTILLEERDERIJ – ISLAY

LAGAVULIN  DISTILLEERDERIJ – ISLAY

Gelegen aan de zuidkust van Islay, tussen de buren van Ardbeg en Laphroaig, werd Lagavulin in 1816 officieel opgericht door John Johnston.‘Lagavulin’ betekent ‘kuil waarin de molen staat’.

Whisky leren proeven

DAILUAINE Distilleerderij – SPEYSIDE

Whisky & Restaurant: De Heeren van Liedekercke

Voor het eerste culinaire item in onze nieuwsbrief trekken we met een gemengd publiek, met name ikzelf, Siegfried, als penningmeester en onze ondervoorzitter Peter met ieders wederhelft en een deel van de kroost richting Denderleeuw.  “De Heeren van Liedekercke” blijkt een restaurant te zijn met niet alleen een zeer groot aantal biersoorten maar tevens ook met een uitgebreide whiskykaart.

Bij aankomst vinden we recht over het etablissement vlug parkeerplaats en zien onmiddellijk dat de zaak gemakkelijk toegankelijk is voor rolstoelgebruikers.

Whisky 'on the move' - Part 1

Whisky 'on the move'...

In deze vaste rubriek proberen we een beeld te schetsen van de steeds prominentere plaats die whisky inneemt in de wereld.

Copywright (c) 2016 by Friends of the Quaich