U bent hier

Special Tasting September 2011

Code: 
A-09
Jaartal: 
Status: 
Type Activiteit: 
Special Tasting
Verslag: 

Ondanks het slechte weer van de voorbije twee maanden, waren de weergoden ons gunstig gestemd. Zaterdag 10 september was een zwoele dag, met een zwoele avond. We hadden voor de zekerheid een tent geplaatst naast de feestzaal om op zoveel mogelijk voorbereid te zijn.
De gasten werden ontvangen op een uur durende receptie, opgeluisterd door de authentieke doedelzakmuziek van piper Hendrik De Valck. Hendrik is trouwens een echte Schotland ambassadeur, trots op het land en zijn cultuur.
De 41 gasten waren stipt op tijd wat van bij aanvang zorgde voor een gezellige en warme drukte. Naast de vaste leden, zagen we ook meerdere nieuwe gezichten, wat oude klasvrienden, vrienden van vrienden, en zo meer. Eveneens aanwezig was onze sponsor Geert De Clercq (Whisky World - Drinks De Clercq, Lochristi) met vrouwtje Kathleen en Eric Vermeire (Whiskywarehouse, en importeur voor Gordon & Macphail), samen goed voor een extra portie humor.
Kortom een bonte bende.
Er was wat twijfel onder de aanwezigen naar aanleiding van de prijszetting van deze avond ( € 37,5 voor leden, € 42,5 voor niet leden ) en dit voor een gevuld programma met whisky en aangepaste gerechten. Kon dat wel allemaal voor die prijs?
Ons plan was van bij aanvang er iets speciaals van te maken, voor onze leden en sympathisanten, en eerlijk gezegd ook voor onszelf. De'Friends' hadden alles minutieus voorbereid tijdens slopende vergaderingen (... ) met de zware verantwoordelijkheid een aantrekkelijk whisky diner samen te stellen. We waren dan ook nog zo ambitieus om alles zelf te voorzien, de borden te dresseren, op te dienen, af te ruimen enzovoort.
Deze avond kon ik helaas om evidente redenen niet helpen, maar samen met de gasten was ik onder de indruk van wat werd gepresteerd. De borden waren gedresseerd zoals in de betere bistro, wat warm moest zijn was warm, voldoende grote porties en een aangename variatie.
Dankjewel Siegfried, Peter A, Gert, Katrien, Anne, Britt & Annick!
Ondertussen praatte Peter M als animator van dienst de diverse sessies mooi aan mekaar, gesteund door een mooi in mekaar gestoken PowerPoint presentatie en een bijhorende leuke babbel. Hij doet dat goed, onze Peter!
Per gerecht werden twee whisky's voorzien ( de Tasting verslagen verschijnen eerstdaags op onze website ), vergezeld van een woordje uitleg over de whisky en de distilleerderij. Gedurende de maaltijd werden ook nog eens de proefnotities geprojecteerd. Kortom: professioneel!
Om de financiële balans van deze avond niet in het rood te trekken, hadden we ook nog een tombola georganiseerd. De schitterende prijzen ( fles Mannochmore - Scott's Selection 1978-1996, diverse flessen edel vocht, paraplu's, zeepproducten, elektronica materiaal ), waarvoor dank aan de milde schenkers, zorgden voor de nodige animo.
Eric Vermeire verraste ons nog met een fles 'Linkwood, 25 yrs Old' en zelf hadden we nog een flesje Brora 1982, 'Connoisseurs Choice' van 'Gordon & Macphail' voorzien.
De 'Friends' werden bedankt met een luid applaus en met de afspraak mekaar binnenkort terug te ontmoeten... er bestaat geen mooie afsluiter!
Binnenkort, dat is voor ons dan 2 december, op ons volgende Event te Lochristi.
Tot dan!
Alain

.
Thema: 

Food & Whisky Pairing

Op 10 september maken we er iets speciaals van!

Om onze whiskyclub maximaal in de verf te zetten en u als whisky liefhebber te verwennen, hebben we een leuk programma in kaart gebracht.

Tegen zeer democratische prijzen nodigen we onze leden, maar ook niet - leden, uit op een avond rond het thema 'smaak'.

We bieden u volgend programma:

'Welkom' met:

"Tomintoul, 10 yrs old (OB), 40°"

~

'Noors visbordje', met:

"Tobermory, 10 yrs old (OB), 46,3°"
&
"Old Pulteney, 1998-2011 (Malts of Scotland), 52,5°"

~

'Haggis' met:

"Glen First Class, 2000 (Malts of Scotland), 50°"
&
"Clynelish, 1992 (Signatory Vintage), 46°"

~

'Kaasbordje' met:

"Linkwood, 1991-2007 (Gordon&Macphail), 53,4°"
&
"Ardbeg Uigeadail, (OB), 54,2"

~
 

'Dessertbordje'

~~~

We  wisselen samen van gedachten over deze smaakcombinaties in aanwezigheid van een ervaren moderator.

Na de proeverij bieden we u de mogelijkheid om nog even gezellig na te praten onder gelijkgestemden.

 

Detail: 

Datum: 10 september 2011
Tijdstip: 18:30u
Locatie: Feestzaal Luyckx, Molenstraat, Destelbergen
Prijs: 37,5 € leden - 42,5€ niet-leden / bob: 20,0 € leden - 25,0€ niet-leden
 
Max aantal: 42 inschrijvingen

Hoe Inschrijven: 

U zal zien dat elke activiteit voorzien is van een uniek nummer. Gelieve dit nummer op te geven bij inschrijving. Inschrijving kan alleen via het e-mailadres events@friendsofthequaich.com of via onze Contact pagina op de website.
 
Gelieve bij inschrijving het aantal personen op te geven.
 
Na inschrijving ontvangt u een e-mail met de betalingsgegevens en met een uniek referentienummer te vermelden bij uw betaling. De inschrijving is pas van kracht bij ontvangst van uw betaling!
 
Bekijk ook 'Whisky Club - Friends of the Quaich - Lid worden'

Copywright (c) 2016 by Friends of the Quaich