U bent hier

Over ons

Stoere Keltische krijgers dronken bloed uit de schedels van hun slachtoffers als ultieme overwinningsdaad... Daar, zo wil de legende, ligt de origine van de ‘Quaich’.

Het woord ‘Quaich’ is afgeleid van het Schotse Gaelic ‘cuach’, wat staat voor ‘kelk‘, en is één van de oudste vormen waaruit whisky werd gedronken.

Het behoeft weinig verbeelding om ons te kunnen inleven in de rumoerige sfeer waarin oude Schotse lieden klonken op hun successen bij het drinken van whisky uit de robuuste kelk met twee handgrepen. Later evolueerde de ‘Quaich’ naar een symbool van vriendschap, en wordt in een elegante versie gebruikt op trouwfeesten vanwege zijn krachtige symboliek.

Een meer recente legende vertelt hoe de geesten van vijf notoire Middeleeuwse whisky fanaten op een nacht in onze hoofden zijn binnengedrongen en ons hebben geinspireerd tot het stichten van de ‘Friends of the Quaich’, een whisky vereniging / whiskyclub in hartje Vlaanderen (België) die vriendschap hoog in het vaandel draagt en zijn leden wil laten kennismaken met whisky en de Schotse cultuur, in een ongedwongen sfeer, wars van snobisme.

                                      

 

Slainte mhath!

Siegfried, Gert, Peter A, Peter M, Alain

 

Bekijk ook 'Lid worden'

 

 

Copywright (c) 2016 by Friends of the Quaich