U bent hier

DIAGEO plant groei in SPEYSIDE

 

Wie/wat is DIAGEO?

Diageo plc is een multinational op het gebied van bier, wijn en gedestilleerde dranken. Het bedrijf is genoteerd aan de Londense Aandelenbeurs (London Stock Exchange) en aan de beurs in New York (New York Stock Exchange). Diageo is opgericht in 1997 na de fusie tussen Guinness plc en Grand Metropolitan plc.

De merkenportfolio's van beide bedrijven vulden elkaar goed aan, waarbij er weinig tot geen overlap tussen de merkenportefeuilles bestond.

Diageo is de holding die enkele bekende (internationale) drankenmerken omvat, zoals: Guinness, Smirnoff, Captain Morgan, Gordon's, Crown Royal, J&B, Seagram 7 Crown, VO, Bell's, Archer's, Pimm's, Johnnie Walker, Tanqueray, Don Julio, Baileys, Sterling Vineyards, Beaulieu Vineyards, George Dickel en Bushmills. Het bedrijf is eigenaar van een aantal whisky destilleerderijen: Blair Athol, Caol Ila, Cardow, Clynelish, Cragganmore, Dalwhinnie, Glenkinchie, Glen Ord, Lagavulin, Oban, Royal Lochnagar en Talisker. Daarnaast distribueert het bedrijf Jose Cuervo.

Bron: Wikipedia

 

DIAGEO plant groei in SPEYSIDE:

De focus binnen de nieuwe voorstellen van Diageo om zijn productiecapaciteit van Schotse whisky aanzienlijk te verhogen, komt de komende jaren te liggen in de Speyside. Aldus berichtte Diageo via een recente publicatie in de pers.

Een van de speerpunten van deze plannen is het verder uitbouwen van de Dailuaine distilleerderij in Speyside. Deze bio-distilleerderij, die zich tot nu toe vooral bezighield met nevenproducten van andere Diageo distilleerderijen, zou een upgrade ondergaan van £ 9,5 miljoen. Dit zou een aanzienlijk potentieel betekenen voor het verhogen van de productiecapaciteit in de Speyside regio.

Diageo, die meer Schotse whisky distilleerderijen beheert dan om het even welk ander bedrijf, ontwikkelt daarnaast een aantal voorstellen die aansluiten bij het plan rond Dailuaine, en die een groei van de productiecapaciteit binnen bestaande distilleerderijen van meer dan 10 miljoen liters per jaar zullen mogelijk maken en dit over de komende 2-3 jaar. Dit is het equivalent van het bouwen van een nieuwe distilleerderij en betekent een investering van meer dan £ 10.000.000.

De Speyside regio biedt onderdak aan 17 van de 28 malt distilleerderijen in het bezit van Diageo in Schotland. Het bedrijf investeerde reeds serieus in de regio door de opening van de Roseisle distilleerderij in de loop van vorig jaar, dit was de bouw van de eerste distilleerderij van betekenis in Schotland in de loop van de voorbije 30 jaar en betekende een investeringskost van £ 40.000.000 voor Diageo.

De voorbije zes boekjaren investeerde Diageo omstreeks £ 600.000.000 in zijn activiteiten in Schotland. Dit is een duidelijk bewijs van het geloof in de toekomst van whisky in Schotland!

Diageo investeert trouwens ook in groei buiten de Speyside regio. Dit jaar wordt er ongeveer £ 3,2 miljoen aan kapitaal geïnvesteerd in de uitbreiding van de capaciteit van de Glen Ord distilleerderij in de buurt van Inverness.

Eerder dit jaar maakte Diageo bekend eveneens te investeren in de uitbreiding van de productiecapaciteit van haar Caol Ila distilleerderij in Islay.

Het spreekt voor zich dat deze initiatieven warm worden onthaald door de lokale authoriteiten. De groei betekent tevens een groei van de economische ontwikkeling in de regio en creëert tal van extra jobs.

Bron: Diageo

News Type: 

Copywright (c) 2016 by Friends of the Quaich